Optimum Házi Vásár 2017

Idén is izgalmas újdonságokkal, részletes gépbemutatókkal és egyedi megvalósításban várta látogatóit az Optimum Hungária Kft. hagyományos éves CNC Házi Vására. A rendezvényen a gépbemutatók és szakmai előadások mellett meglepetésekből sem volt hiány.

A Házi Vásár alatt Szép Bence, humorista volt a hangulatfelelős, aki az egész napos program konferálásán és a látogatók tájékoztatásán túl saját műsorral is készült. A nap elején a programot Werderitsch Gáborral, az Optimum Hungária ügyvezetőjével nyitották meg, köszöntve a vendégeket az előtérben, hogy utána a kiállítótér felé vezessék őket.



Gépbemutató kicsit máshogy

A gépek bemutatását az Optimum Hungária adott termékkörért felelős értékesítő szakemberei végezték. A paramétereken túl az alkalmazási területekre és egy-egy speciális lehetőségre is felhívták a figyelmet, tovább színesítve az egyébként sem szokványos eseményt. Érdemes volt odafigyelni az elhangzó információkra, ugyanis a három részre osztott bemutatósorozatban, egy-egy gépcsoport megismerését követően, rövid kvízjátékon vehettek részt a látogatók – természetesen értékes nyereményekért.



A jó hangulatú bemutatósorozatot nem mindennapi meglepetéssel szakították meg a légtáncosok, majd a várva várt újdonságról is lerántották a leplet. A Házi Vásáron mutatkozott be a szimultán öttengelyes megmunkálásra képes AXILE G8 megmunkáló központ.

A robosztus, nagy terhelhetőségű gépasztal jól hozzáférhető az AXILE G8 szerszámgépen, jelentősen megkönnyítve a gép rakodását. Hajtásainak köszönhetően dinamikus, mégis stabil megmunkálást tesz lehetővé. Az Ipar 4.0 kihívásainak maximálisan megfelel: számos szenzor ellenőrzi a munkadarab, a szerszám és a gép állapotát a folyamatok alatt. A szenzorok mellett a megbízható és pontos vezetékek, valamint a precíziós mérőlécek gondoskodnak a megmunkálás kimagasló pontosságáról. Az AXILE G8 nem csak méretében, hanem tudásában is lenyűgöző és egyedülálló szerszámgép, amely a legújabb ipari igényeknek, az Ipar 4.0 minden követelményének megfelel.

 

Szakmai előadások és szórakozás

A gépbemutatókkal párhuzamosan, az emeleti előadóteremben az Optimum Hungária partnervállalatai tartottak előadásokat, melyek témái között szerepelt a méréstechnika, a CAD és CAM rendszerek alkalmazása valamint a jelöléstechnikában rejlő lehetőségek. Az előadó vállalatokkal további egyeztetésre adott lehetőséget az előtérben berendezett kiállítóterület is.



A tematikus szakmai program zárásaként Szép Bence ismét átvette a szót és egy rövid meglepetésprogram keretében vezette le a gépbemutatók és előadások élményeit. Műsorát az ebéd követte, a délután folyamán pedig kötetlen konzultációs lehetőséget biztosítottak a résztvevőknek. Az esemény sikerét jól mutatja nem csak a látogatók száma, hanem a vásár alatti aktív részvételük is. A szervezett program után sem ürült ki a bemutatóterem.



A jövő évi tervekről annyit árult el Werderitsch Gábor, hogy igyekeznek hasonlóan színvonalas rendezvényt létrehozni, de ahogy minden évben, jövőre is céljuk lesz, hogy túlszárnyalják a korábbi eseményeket. Ennek fokmérőjeként pedig nem a bemutatott gépeket, az eladások, vagy a látogatók számát, hanem a hangulatot nevezte meg.





Az itt megjelent cikket a CNC média bocsátotta rendelkezésünkre.